"Toate necazurile oamenilor vin din incapacitatea lor de a sta singuri si tacuti intr-o camera goala"
Blaise Pascal (1660)

duminică, 3 aprilie 2011

Karma - partea 1

Structurile karmice cunoscute astazi, pot fi impartite in doua grupe: strategice si tactice. Structurile strategice au o capacitate energetica extrem de mare si de aceea actionarea asupra lor nu da niste rezultate vizibile imediat. De starea structurilor strategice depinde viitorul omului si al descendentilor sai, de aceea orice incercare de folosire incorecta sau distrugerea lor, duce la cuplarea sistemului de protectie a acestora, prin autoreglarea sistemului campurilor. Cel mai adesea, acest lucru se manifesta prin maladii grave. Principalii parametri strategici sunt spiritualitatea, sufletul si rezerva de iubire. Deoarece toti parametrii campului uman sunt strans legati intre ei, prin actionarea asupra oricaruia dintre ei se modifica si valorile celorlalti. Astazi poti vedea foarte des cum, de dragul unei ameliorari de moment a starii fizice a omului, se sacrifica spiritualitatea.
Sarcina de baza a omului este astazi largirea cunostintelor sale despre lume, aspiratia spre intelegerea proceselor care au loc si a interconexiunilor acestora. Este necesar sa nu se uite niciodata ca biocampul uman reactioneaza momentan la orice gand sau stare emotionala si, dacaacestea sunt negative, atunci campul omului raspunde pe loc printr-o reactie negativa.
Pericolul consta astazi in faptul ca fiecarui om i-a crescut mai mult puterea sufletului, adica puterea de influentare asupra mediului si a oamenilor din jur. Daca cu doua mii de ani in urma valorile medii ale puterii de influentare erau de 10 unitati, in epoca Renasterii ele au fost de 23, la sfarsitul secolului al XIX-lea - de 38, iar in prezent a ajuns la 88. De aceea, orice influenta negativa avea urmari grave.
O trasatura importanta a campului este nivelul de conectare la Cosmos. Cea mai importanta tulburare care demoleaza aceste structuri este uciderea iubirii.
Sentimentul iubirii este multilateral si cel mai mare loc in cadrul sau trebuie sa fie rezervat iubirii fata de Dumnezeu si Univers, de aproape si fata de sine. Nici o fiinta sau lucru nu trebuie privatde acest lucru. Cand vom intelege acest lucru si cand, printr-o munca de zi cu zi, ceas cu ceas, vom aspira catre aceasta, evaluandu-ne in mod obiectiv si cinstit faptele, sentimentele si gandurile, viata noastra va deveni cu mult mai fericita.
Mecanismul karmei realizeaza unitatea si interconexiunile omului cu Universul si, cu cat il vom cunoaste mai bine, cu atat mai scurta poate deveni calea noastra de depasire a crizei actuale. In linii mri, de mult timp omenirea dispune de toata informatia necesara privind legile interconexiunilor din lume, expuse laconic si stralucit in Poruncile religioase. Noi insa, ne lovim tot timpul cu capul de aceleasi bariere, distrugand lumea si pe noi insine, fara sa tragem invataturile corespunzatoare.
Astazi avem posibilitatea de a "pipai" adevarul, de a uni stiinta cu credinta, pentru a aprecia cu ajutorul cifrelor, al caror limbaj ne este atat de familiar, starea in care am adus lumea in momentul de fata si sa incercam sa gasim drumul catre Armonia Lumii.

                                                                  - va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu