"Toate necazurile oamenilor vin din incapacitatea lor de a sta singuri si tacuti intr-o camera goala"
Blaise Pascal (1660)

luni, 4 octombrie 2010

Rugaciuni pentru apa - introducere

O sa abordez de data aceasta problema intr-o maniera personala. Si vreau sa va relatez ca mi se intampla in mod repetat sa visez cum pamantul mi se cutremura sub picioare, uragane, valuri gigantice de apa, demoni (nevazuti) care veneau pe pamant pentru a cotropi omenirea, pecete biblice si multe altele. A fost o perioada cand parea sa se repete mereu sub forma unori sfarsituri apocaliptice. Pana in ziua de azi tot nu am deslusit in totalitate intelesur acestor vise, sau motivul pentru care le-am avut de atatea ori. Uneori simt nevoia de a face ceva, uneori simt ca mesajele vin de la o forta superioara care vrea sa ne avetizeze.
 Inceputul noului secol a fost o perioada a instabilitatii si nesigurantei. De aici a rezultat printre altele, un interes deosebit pentru domeniul spiritualitatii. Da am supravietuit lunii iulie a anului 1999, luna care, dupa Nostradamus, ar fi trebuit sa insemne sfarsitul lumii. Iar anul 2000 a trecut si el, fara sa fim atacati de propriile noastre calculatoare. In vreme ce multi isi amintesc sentimentul nefast pe care l-au avut atunci, altii- si acestia numerosi- au convingerea ca ne aflam in pragul unei perioade din istoria omenirii in care toata stiinta si intelepciunea, adunate timp de secole, ar putea culmina intr-o noua epoca de aur. Cei ce nu au impartasit aceasta convingere, au avut totusi speranta unui astfel de viitor. Insa sperantele nu au avut sa dureze prea mult. A venit insa 11 septembrie 2001 si nimic nu a mai fost ca inainte. Flacara razboiului a izbucnit in Orientul Mijlociu, in Afganistan, Irak si Israel. Prima pagina a acestui nou secol, atat de plin de sperante, a fost patata cu sange. Au urmat teribilul si devastatorul tsunami din Oceanul Indian, In decembrie 2004, si Uraganul Katrina in 2005. Cu ele mi-au revenit si amintirea cosmarurilor care se tot repeta.
Mereu au existat acesti oameni care cred ca se apropie sfarsitul rasei umane, distrugerea lumii si catastrofa globala ultima. Eu nu cred ca ne asteapta un viitor atat de sumbru. Cel putin nu pentru toata lumea. Dupa parerea mea cine are un suflet bun, si o constiinta impacata cred ca va trece cu brio peste impasurile vietii. Ca tot veni vorba, acelasi lucru il spun si mayasii, si cred ca au perfecta dreptate. poate nu va fi in 2012. Poate nu va fi nici macar in 3012 aceasta "selectare" uriasa. Sau poate ca nu vom da seama niciodata de ea. Sau poate este insasi cancerul in sine, demonul care ne macina din interior.
Motivul pentru care sunt atat de optimista este sentimentul ca toate cuvintele sapate in inimile noastre pot influenta directia in  care se indreapta lucrurile.
 Trebuie sa recunosc ca exista momente in care pare ca pasii pe care ii facem noi toti duc direct la distrugerea rasei umane. Indiferent cat de mult ai incerca sa iti pastrezi optimismul, nu poti ignora avalansa de probleme pe care noi insine le-am creat si carora, acum, trebuie sa le facem fata.
Nu e prea sigur ca vom reusi sa supravietuim daca potrivit statisticilor, populatia va creste de 1, 5 ori in urmatorii 50 de ani si de 4 ori in urmatorii 100 de ani si daca industrializarea rapida si deteriorarea mediului inconjurator isi vor pastra sau chiar accelera ritmul.sunt rapoarte care arata ca o crestere a temperaturii de 4-5 grade C, in urmatorii 100 de ani, va determina cresterea  nivelului oceanelor, ceea ce va duce la inundarea unor mari intinderi de uscat. In plus nu avem garantia ca aceasta schimbare se va produce treptat. Avem deja Insulele Sudului, care se scufunda in ocean. Ridicarea apelor oceanului, dublata de un val tsunami asemanator celui care a fost in 2004 ar putea seterge de pe fata pamantului orase si chiar civilizatii intregi din anumite parti ale lumii. O alta problema o ridica fenomenele meteorologice instabile. Ploile puternice, pe deoparte, si perioadele de seceta, provoaca ravagii in asigurarea cu hrana pentru populatie. Ma intreb uneori daca nu cumva visele au fost mai mult decat atat.  Ce am face pentru a schimba cursul lucrurilor? O alternativa ar fi schimbarea modului de viata, sistemele si structurile care formeaza societatea la momentul actual.
O posibila alternativa este canepa. Poate o sa radeti dar ea are foarte multe intrebuintari. Pentru orice fel de problema care se cere rezolvata ar trebui sa apelam in primul rand la natura. Canepa poate reprezenta solutia multor probleme ale oamenilor, in ceea ce priveste supravietuirea pe aceasta planeta. Din tulpina de canepa se poate produce hartie, tesaturi si chiar plastic. Dintr-un hectar de canepa se produce o cantitate de hartie de patru ori mai mare decat dintr-un hectar de padure. Panza de canepa se simte mult mai fina pe piele decat renumitul bumbac tratat cu substante chimice, fara sa mai luam in considerare faptul ca recoltele de canepa sunt de trei-patru ori mai bogate decat recoltele de bumbac. Din samanta si tulpina de canepa se poate produce combustibil de tip diesel, metan sau etan, fara a mai fi necesara adaugarea sulfului, cauza ploilor acide si a poluarii aerului. Producatorii de la Ford Motors au construit o masina care foloseste ca si combustibil canepa si are o capota din plastic facut tot din canepa. Canepa reprezinta un timp de aliment ideal. Fructul canepii asigura aceeasi cantitate de proteine ca fasolea sau soia, pe langa faptul ca este foarte usor de digerat. Contine aminoacizi si acizi grasi esentiali organismului. Semintele de canepa pot fi folosite in fabricarea unui ulei vegetal foarte sanatos. Se poate folosi si ca planta medicinala (antibiotice, antidepresive, calmante pentru dureri de cap). S-au inregistrat deasemenea rezultate in combaterea cancerului, SIDA, urticarii si reumatism. Datorita insusirilor hidratante canepa poate fi folosita si ca sampon sau produs cosmetic. Un alt avantaj pe care il are aceasta planta este faptul ca creste. In 110 zile atinge inaltimea de 2-3 metri, ceea ce poate fi posibila obtinerea mai multor recolte intr-un singur sezon.
Pe masura ce se dezvolta, canepa transforma dioxidul de carbon in oxigen, cu o viteza ce intrece aproape orice alta planta. Proportia de dioxid de carbon preluata de canepa este de patru ori mai mare decat la frunzele cazatoare ale copacilor.
Exista din pacate idei gresite despre canepa, care isi au sursa in inrudirea ei cu alte plante cum ar fi marijuana sau canabisul, plante a caror cultivare este ilegala in unele tari.
Un om pe nume Yasunao Nakayama si-a facut un adevarat tel din a sustine folosirea canepii ca sursa de energie. Potrivit parerii sale, aceasta planta este un element absolut necesar supravietuirii oamenilor pe aceasta planeta. In adolescenta s-a intamplat ca el sa fie la un pas de moarte si a avut o experienta vazandu-se inconjurat de lumina intr-o alta lume in care oamenii isi vedeau de treburile lor. Acolo a vazut o planta cu frunze minunate si a avut revelatia puterii tamaduitoare a acesteia. Venindu-si in fire a inceput sa reflecteze asupra sensului vietii. Trecusera ani buni de la aceasta intamplare, cand, intr-o zi, a dat peste planta pe care o vazuse cand traia experienta extracorporala. A fost binenteles vorba despre canepa. De atunci, tanarul japonez si-a dedicat viata studiului canepii.
Vechea religie shintoista din Japonia poate fi inteleasa ca o religie a vibratiilor. Este o religie fara fondatori, fara invatatori sau sfinte scripturi. In shintoism ideea principala este de a ridica frecventa vibratiilor in scopul alungarii fortelor negative, si de a crea spatii sfinte. Se spune ca locurile vechilor temple au fost alese in zonele cu natura virgina, care emiteau o energie de nivel inalt. La templul Ise, cel mai sfant dintre toate altarele shintoiste, se mai pastreaza canabis vechi, alaturi de oglinda sfanta, aceasta reprezentand trupul zeitei Amaterasu. An de an au loc ceremonii ce se desfasoara conform "calendarului canabis", calendarul sfant. Dupa parerea scriitorului Emoto, "motivele pentru care stramosii pretuiau atat de mult canabisul era rapiditatea cu care acesta creste si se dezvolta , acest ritm rapid indicand o frecventa inalta a vibratiilor. Astfel devenea posibila alungarea raului, a impuritatii si a altor forme de vibratii joase.
Rugaciunile norito, folosite in shintoism, au scopul de a creea vibratii care fac legatura cu sacrul. Astfel, un anumit tip de voce adresata apei, poate avea efectul unei rugaciuni care aduce tamaduirea. Cuvintele rostite dintr-o inima stapanita de rugaciune se transforma in energie hado, iar aceasta duce la creearea continua a unei noi lumi. Lumea fiecaruia dintre noi se schimba atunci cand lucrurile sunt create intr-un mod complet nou. 
Insusi apa are propria viata! Cele mai recente descoperiri ale stiintei confirma imposibilul: apa isi poarta cu sine propria sa istorie. Ea are reactii la ganduri, sentimente, cuvinte, imagini, rugaciune, muzica si altele. Ea ne invata ca viata este un dar si ca ea, nu inseamna fericire sau nefericire ci faptul ca nefericirea este cararea ce duce la fericire.

         
   Cuvantul adresat apei "Zeul fericirii si   al bunatatii " (vedere la microscop-sus)


                                                              - va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu